Can you feed a medicine for 4 months old baby?

Hi all, my son today is 4 months 9 days. Recently he is get fever and few days later he is recovered but now he got cough. I already brought him to the clinic and the doctor give him a medicine which are antibiotics, Kahak and paru2. My question is can the baby who is 4 months old can be feed a medicine?

4 Balas

klinik swasta atau gov? klu klinik swasta most akan bagi je ubat wlupun baby x boleh mkn. tp klu kat gov pling kuat pun panadol sj dan klu dada bayi x clear waktu doc check kena nebulizer sekali.

5y ago

Brp dos doktor suruh makan? Anak saya baru-baru ni batuk, doktor bagi ubat tapi tak banyak lah. 1.5ml per day. Bagi makan, dia kerap poopoo.. Tapi batuk pun cepat hilang... taktau lah asbab ubat kah atau maybe sebab saya rajin sapu & diffuse essential oils. Alhamdulillah, baby cepat sembuh.

Klu doktor kanak kanak yang bagi x pe... 4 month dah boleh mkn ubat dah... Better bg ubat dr anak lambat sihat...

If my ipar, dia mkn ubt tu sbb bby susu dada kan. So auto bby tu siht in shaa Allah

Kalau Dr yg kasi, boleh.. Jgn beli sendiri kat luar. Get well soon baby💖💖

5y ago

Sm2 dear