C section

Can someone explain me is c section dia akan bagi ubat tahan sakit ke atau kita akan tidur dengan ubat tidur ? Or Dia akan buat live semasa kita sedar ? Please explain

4 Balas

Dia akn bg epidural tuk bius spruh bdn..jika spruh bdn xok.tuk kita..dia akn bg full bius@ tdokn kita bg ubat tido.. mcm sy taun lepas dpt both..sbb ms bg epidural doc ecv dgn toreh perut dgn pisau sy dpt rs sakitnya dan epidural nya kesan pd bdn sy selepas operation...kluar dewan 330pm...bby lahir 1230pm Lepas dh lm kluar dr dewan bedah dkt nk mghrb br rs dr paras pinggang ke kaki kebas... kesan epidural...jika epidural spruh bdn bius.. kita blh pegang bby kita lepas d kluarkn ..tp jika kita d tdokan..lepas kita bgun tu br leh tgk bby rsnya..jika bby xde mslh apa2.. mcm sy ritu bby lahir prem 34wik bby stay nicu..sy dkt wad.. lepas dischrge br leh tgk bby... Sbbnya ms tu bdn weak.. take time nk gagahkn diri brjln ke nicu tgk ank

kna epidural ,mula2 kena belah tu terasa la sikit sbb bius xhadam spruh bdn lg kot 😂😂tp nmpk la doc belah perut dr crmin ats tu ,klau brni bole la tgk ,best 👍🏻

Pengalaman sy, dia buat depend on case tidokan tp normal c section akn bius separuh badan..tahan sakit epidural..sy half

Boleh pilih