Recipe for 3month baby

Can some peoples share with me recipes suitable for 3 months old baby? Thank you ? ?

16 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

jangan sesekali na bagi baby under 6 months makan or minum selain susu ehh , nurse nn doktor ta pesan ke dekat awak ? sekarang banyak kes baby bocor usus sbb bagi makan awal . jangan excited sangat na bagi makan awal tanpa tau akibat nye 🥴

VIP Member

Just milk dear... Breastfeeding @ formula milk only ok. Wait until 6 months old, you will find a lot of recipe for baby.

VIP Member

recipes? have a fews recipe suitable for that age. 1:breastfeed milk 2:formula milk. that's all.

U must wait until 4 months to introduce food for ur baby. It's not necessary to wait until 6 months.

2y ago

Ya sis. Sy pergi swasta hari tu doktor ckp dah blh start bg makan sikit2 padahal anak baru 5 bulan. Dia ckp kalau ikutkan bayi 4 bulan usus dah boleh terima makanan. 6 bulan tu cuma nak galakkan ibu2 utk bf je. Sepupu sy anak baru 4 bulan dah campur roti biskut rusk patah 1/4 campur susu bagi waktu malam. Terkejut juga. Dia ckp boleh je dan boleh bagi anak makan sikit2. Ya la suami sepupu i pun doktor. Jadi apa2 dah ada emergency treatment tu. Semua terpulang diri masing2. Anak sendiri tangung sendiri.

No food or drinks for babies under 6 months. Except breast milk or baby formula milk.

3 months nak bagi recipes apa sis🤣baby 3 month cuma bole minum susu jer

VIP Member

3 months old baby just need breastfeed or formula milk until 6 months.

Resepi untuk bagi mak die @ anak.. Soalan merepek je lebih🙄🙄

Baby 6 bulan bru boleh bagi makan kan?

Super Mum

Susu badan dan susu formula