Czer 2x now pregnant jarak dkt

Hi smua, sya nak mnta pendapat sya dah czer 2x, ank kdua lahir tahun lpas now sya pregnant 10week pla😓 sya tkut nak teruskan sebab sya dah czer 2x and ank kdua sya bru 10bulan. Sy dah jmpa doktor tp doktor xda ckp x boleh teruskan dia cuma nyatakan risiko nya je. sya jdi tkut nak truskan, sya dah mkn pill perancang tp still lekat jga😢

2 Balas

makan pil perancang tu salah satu cara saja. sebenarnya bila waktu subur, makan pil pun kena disertai dgn pakai kondom. double triple protection org ckp. sis anggap je ni mmg rezeki utk sis Allah dah tetapkan. just jaga sebaiknya & ready fizikal mental. pengalaman Ibu sy, ni anak terakhir sis boleh ada sbb ibu sy pun 3x czer & doc tak bg pregnant lg sbb risiko amat tinggi lepastu. harap semua dipermudahkan utk sis & kandungan.

Sama saya sisss makan pil dh lekat lg 2x czer jgk 2021/2022 condong soon September 2023 😂