Takut nk bersalin

Smua org bercerita bersalin time musim covid nie.. Suami xdpt nk teman.. Bersalin sorg2.. #firstbaby

22 Balas

waktu anak prtama dulu suami dpt teman, rasa biasa jek, x rasa sgt ade suami sbb mamai teruk.. wktu anak kedua bersalin bulan 11 taun lepas suami lgsg xdpt teman n azan n msuk wad sume, sy tetap rasa biasa jek...😂 bila kita dh sakit, hidu plak gas lalok tuh, sy dh x kira sape kiri kanan, yg pasti nak pushhh kuar bby cepat2 jek bila contraction smpai..hahah.. sokay sis, percayalah tanpa suami pun kita akan mampu lahirkan baby, kena keep positiv ya all mommiess... 🥰 kita semua kuat!

ya..sebagai langkah berjaga2...saya anak first dulu sebelum covid ada pun..suami tak temankan...tapi jangan risau..nurse ada sentiasa dengan kita...bagi semangat....jangan takut ....saya dulu bersalin tak ingat sakit....saya cuma ingat tak sabar nak jumpa baby...masa contraction sempat lagi sembang dengan nurse..sakit2 jugak...tapi tahan ja..akhirnya senang ja bersalin...emosi peranan penting ..

Mmg kne sorg2..semua hosp skg ni x leh masuk klau bukan pesakit...so kne get ready nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

3y ago

group dah penuh😔

suami ada ke takda tetap awak yg kena teran2 , duk dlm LR tu bukan sorang2 pun. berbuat baik pada org lain jika nak org buat baik pada kita. yg Penting suami paham amanah & tanggungjawab yg bakal dipikul. jgn ingat husband yg masuk teman wife bersalin, takkan cari lain ye 🤭🤭🤭🤭

percayalah ckp sya nanti dah tiba masa dlm LR dah hilang rasa takut tu , rasa utk nak cpt baby keluar ad ler hehehe 😬 byk2kan selawat ok kalau baby tak nak keluar usap2 perut tu suruh cpt keluar hehehe😍

sy lebih suka kalau suami ada sekali temankan..3 org sebelum ni semua suami ada.tp kali ni agak berbeza bila suami xde disisi. xpe la nk buat mcm mana kena la redha beranak tanpa suami disisi

yaa,takut...sbb kita first baby kan...skrg dh lebih seminggu suami kena lock kt company...xdpt blk rmh sbb smua staff staff kt sna..sdangkan daerah nie xda la kena lockdown pun...huhu

sy bersalinkn ank sulung haritu pn mse pkp tp xd ape yg nk dirisaukn doa je supaya dipermudah dan dpt nurse n doktor yg baik. sy alhamdulillah smua okay sgt² ☺️

Aah tak boleh teman. Sorang2 je. Huhu kene kuatkan diri jugak, bersedia mental & fizikal. Sis boleh la cari ilmu mcm mana nak keluarkan susu in case sis nk bf ank.

ya suami x blh teman..suami hanya dipanggil slps ank lahir utk azan n iqamat serta ambik uri..bertabahlah ye ibu ade hikmah disebalik ape yg berlaku..insyaAllah