Period

Hi smua mommy2...sy Nak Tanya...ada tak siapa2 pernah Mai period dlm tempoh pantang...sehari he Lepas darah nifas stop Mai period pula...padahal fully bf ja...smua kata klau bf full X Kan Mai period...ni Mai da pula...kenapa ye?

14 Balas

Ikot bdn masing2..klu sy myusukn mmg xperiod..anak 1st dh stahun sbulan baru period..2 pon sempat lar period 2x cmtu lekat kedua..hihi skrg anak kedua dh stahun sbulan..masih belum period ag..mgkin makin lmbt period nya sbb skli 2 plak yg myusu..mrancang sndri..tp klu dh period..mmg kne amek langkah sgt bhati2 klu xnk pregnant ag..✌method perancang keluarga LAM dh xmjd bila dh period..

Ye.. ikut badan masing2.. atas hormon jugak.. cube tgk wanita sekeliling kite.. kan bukan sama.. ada yg cepat mengandung nye.. ade yg lewat menopaus nye.. ade yg byk susu badan.. begitu laaa 😊😊 Cume klu dh period.. rancanglah sebaik2 nye..

Setahu sye kalu dlm tempoh 60 hari masih dikira darah nifas. Melainkan kite bersih selama 15 hari then berdarah semula baru dikira haid. Itu sye baca dekat google la

Sy lpas nifas 63 hari. Bersih 2minggu, mai dah period. Ckup 7 hari. Kena la merancang sebaiknya😅

Sy lepas dua bln lebih, nk masuk 3 bln da period wak tp masih lg menyusu badan.

Xdalah.. ikut bdan msing2.. 😅 sy fully bf lpas brpntang. Priod dtg..

Sy cukop sebulan lepas bersalin period mai dah. Dua2 anak mcm tu.

Sy br bace dr google, klu ada sela masa 15hari dh kira period..

Darah nifas 60 hari. Klu hari ke 63 tu kire darah istihadah.

Setahu saya dalam tempoh 60hari masih lagi darah nifas..