Buasir ketika hamil

Hi smua before ni ok je membuang tiber pulak masuk 35w ni jd sakit sangat and perasan ade ketulan dekat situ. Adoii sakit sangat ? bahaya tak utk baby? And bahaya tak masa nak melahirkan nanti. Ade tips takkk ibu2

1 Balas

Sis sembelit ke? Kalau boleh bykkan mkn sayur & buah utk lawas .. n boleh mtk kt klinik ubat ke krim utk kecutkan buasir , kalau kt swasta die bg krim kecutkan buasir. N kurg mkn pedas hehehe.. plus sis boleh amlkan lepas membuang air bsar or kcik , tolak biji buasir tu gune jari tengah smbil tarik nafas n kemut 10 saat buat sllu sbb xtrus hilg ..;)