Susu Untuk Ibu Hamil

Hi mommies, nak tanya susu ibu hamil ni sangat penting ke? Kalau tak ambil bahaya ke buat mommies and baby? Saya baru je masuk trimester kedua. #firstmom #ingintahu

2 Balas

Tak bahaya for both of you. Nak kata sangat penting tu, tak jugak sebab fungsi pengambilan susu ni just to topup calcium intake. Tak minum susu, tapi boleh sumber calcium daripada makanan lain. Such as yogurt, cheese, almond, leafy green, tofu, etc. While on some cases doctor will prescribe calcium pill if necessary. So apa2 awak refer je doktor awak.

minum susu biasa pun ok dah.. sbb susu ibu hamil ni tinggi gula

1w ago

Tula, sebab doktor suspect takut saya sangkut gdm in the future sbb maternity obese. Tu yang saya tak ambil pun susu hamil dari awal haritu. Kawan saya dok pressure saya cakap susu tu penting. Rasa nak nangis 😭 sebab doktor saya takda cakap pun wajib ambil susu hamil.