14/11/2019 Laparoscopic bye baby...

Hi..smlm bru kna bt pembedahan laparoscopic..sdr2 dr bilik bedah doc bgtw tube sebelah kiri da d buang sebab janin melekat kat sana.wlupn sdih tpksa trima..nak tanya boleh kh mkn pati ikan haruan ?mcm mna kmu berpantang? 1st pregnant 6 weeks..

1 Balas

Salam hye sis..kalau ikutkn pati ikan haruan xelok mkn sis... Sbb nti blh akibatkn usus dan dinding rahim xslh sy blh melekat..jika nk peknen nti akn memudaratkn kita..mcm sy dlu sbb pnh operate cyst ms sy bujang dlu..effect dr mkn pati haruan dan.gamat doc kata ms bersalin ank pertm sy baru2 ni detect ada organ yg melekat... Disini sy sertakn link ttg ada org share bnda yg sm berlaku pd dri mereka bile mkn pati ikan haruan..hrp ia mmbntu sis.. Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean https://www.hasrulhassan.com/2017/04/bahaya-makan-ikan-haruan-ibu-bersalin.html

5y ago

Aamiin....jg dri bebaik ea. 😉✌mg cpt sembuh..aamiin