Perut sendat

Kandungan baru nk masuk 7bulan tapi takboleh nk makan beria. Perut jadi sendat??. Ada tak mommy2 yg alami bnde yg sama mcm sy ?

30 Balas

Saya pun nak masuk 7bulan jugak sis, saya nak tanya la mommy kat sini, ada tak yg alami sakit bwh payudara sblah kanan, dkt celah perut dgn payudara, saya skrg slalu sakit camtu, bila refer kk doktor ckp normal sbb baby makin besar dan gerak aktif.

5y ago

Haa kann. Rasa sakit pedih taktau nak cita mcm mna 😂

27w sekarang, makan sikit perut jadi sendat & tegang sangat. Minum air pun boleh buat perut rasa penuh. Lepas tu, semua serba tak kena, duduk xselesa, nak baring lagi la tak selesa, nak nafas pun mcam semput2.. Jauh lagi perjalanan ni..

Sama sis..sy dah 5 bln..perut dah berbunyi lapar dlm msa yg sama perut sendat mcm org kenyang..xtau nk mkn ke x..huhu..esoknya sy tru mkn sikit2 je tp kerap baru selesa perut...air pun jgn mnum byk dlm satu masa, minum sikit tp kerapkan...

5y ago

Kan..tp tu la kdg mkn tghari lauk sedap termakan byk..die punya sendat sampai nk tdo rase lagi..

Sama la sis, saya pun x leh makan banyak2, tp saya akan berulang2 makan, kalau makan banyak sat g x leh gerak perut sengkak nak terkeluar blk apa yg dimakan...

Kan.. sy makan nasi stgh senduk je pun dah padat rasa tak blh nak nafas. Best tgk orang lain dpt makan sepinggan penuh.

5y ago

Tau takpe. Kita nak boleh habiskan nasi tuu pun bercinta😂

Sy 4bln perut dh start sendat. X sempat nk mkn byk. 1st trimeseter xde selera. Skrg selera ok tp perut sendat plk😂.

5y ago

Awalnyaa awak alami sis. Bertabahlaa ye. Habis pantang nanti balun kaw2😂

Sama 😂 Kadang sampai tak boleh nak nafas. Haa terduduk la masa tu cari nafas 😂

5y ago

Hahhahaa. Yg nie masalahnya. Sampai terduduk😅😅

Samalah...tapi lepas tu cepat lapar lagi.... kdg² x sampai setengah jam...dah lapar balik...

5y ago

Tau takpe😂😂

Samaa..susah nk bernafas pstu bila makan takleh makan sekaligus. Berenti 2/3 kali 🤣

5y ago

Hahahaha adoi 😂

Ini yang saat ni sya alami.....perut msh lapar...tp dah sendat tak blh msuk huhhh