Due Dah Dekat

Gembira, takut, gementar ? due 11.11.19 tapi skrg perut dh kerap sgt sakit ? barang baby baru complete 80%, brg mommy dia baru 10% ?bagaimanakah mommy2 rasa bile due dh dekat? Meh share due Mommy ?

35 Balas

Hai ibu2 semua... Ok ikut pengalaman sy ye, brg x complete 100% it's ok, janji yg basic dh ada dn yg paling penting dh siap pack dlm beg and dh disimpan dlm kereta, sentiasa bawa beg dgn buku pink 😊.. Alert tanda2 bersalin, set minda yg positive, dn berzikir .... Sy doakn ibu2 yg tgh menunggu hari selamat semuanya, diberi semangat yg kuat... Bila baby dh keluar sakit semua hilang,moment ni sgt berharga bagi seorang perempuan yg bergelar ibu 💕🌹amin... #ibukepada3hero

Sy due 10/11. Scan 8/11 😅 Alhamdulillah sy ingt sy sorang je sakit mcm sis2 dlm komen ni. Semlm sakit perut, lpas tu mengeras. Ada la beberapa kali. Risau pulak tu tanda nk bersalin. 😂 Hrp jgn keluar lagi. Cuti bersalin pon apply awal seminggu dari due

5y ago

Amin. In sha Allah dipermudahkn urusan momy sume nk bersalin bln 11 ni😂😅

Sy 3hb 11..prut asyk ngeras je, bby pn asyk aktif gerakk.. Tkt bsalin sblm trikh due je..brg2 bby n mummy smua dh msk beg.. Cm tkt sb ank first, suami lak jauh, xtau smpt smpai x msa bsalin.. Sllu smbang nga bby.. Mtk2 kluar time dh mtg cth 38weeks ke.

5y ago

Sama lah.. Time sakit2 tu cakap dgn baby, minta tggu ddy dia balik.. Lagi 2 mggu je.. Ngam tgh matang dh pun.. Harap2 nya begitu lah 😁 aminn 😊

Saya plak due 10/11/19..sme lah dh kerap sngt rse skit at bwh perut..kdng nk brdri lme sngt tu mcm x mmpu jew,cpt sngt rse sakit..ermm rse tkot gak nie,dh lah nie ank first..xtaw sngt..hehe

5y ago

Ermm sme yerkk kte pnye due..hehehe..ha ann tkot ann,mcm2 dh de rse sakit nie ann..xtaw nk ckp cmne lah,kdng dkt bwh pown de gak trsa skit ble nk jalan..tkot x smpt trikh due kte dh brsalin ann..hehehe..smoga diprmudahkn lah..

Ikut scan 8.11. Tapi Doctor ckp EDD 11.11 . So sama la kita kan? 😆 perut sakit sudah? Wah! Sy start takut juga ni 😭😭 but so far xda sakit lagi. Just backache and cepat penat

5y ago

Ohh saya pun pernah rasa mcm tp on & off.

Due kita sama dan sekarang pun dah kerap jg sakit perut. Firstime mummy to be jg and takut sangat ni 😢 barang2 baby semua dah siap even hospital bag pun settle dah.

sya sptutnya 23.11.2019. tp ada drh tinggi n kncing mnis so d awalkn 2 mnggu. brg bby n mommy dh 95% siap. x sbr bby kuar tp dlm msa yg sma rsau. 😩😩😩

due sama dgn saya.. 😍saya baru pack brg baby..brg mommy otw 😊 minggu dpn nk pegi konvo 😘 semoga segalanya urusan sis dan saya dipermudahkan amin.

5y ago

Aminnn.. Tahniah.. Dh nk konvo dah ye mommy ni 🥰

Saya 8/11. Alhamdulillah semua da readdy. Tinggal tu masa je. Perasaan ni tak tau nak cakap macam mana. Perot pon sakit main².

5y ago

Sama lah kita.. Tapi dh dekat due ni, ngidam lagi menjadi jadi pula.. Siap nangis lagi pasal nk makan kek batik 😂😂

due sy 12/11/2019. perut pon dh kerap mengeras jgk ni..xtau bslin kene ikot date atau awal. sbb sy gdm on diet control....