Baby

Baby Dalam Hari Memang Tido Sekejap2 N Bejaga Malam Ker?? .. Penatttttttt??

31 Balas

Kebanyakanny mmg begitu..ank 1st sy dulu kejap2 nangis nak susu..kdg brjaga mlm2. Tp ank ke2 yg best jaga tdak kuat meragam.jarang dengar nangis mlm2 or siang..nangis wktu mandi n nak susu jak tp da kenyang trus lena hingga ke pagi..lain budak lain ragamny sis..mudah2an ank ke3 ne nt pn x bnyk ragam die..😁

Sbar ye sis, bby sya pn mcm tu. Atleast 1-2 bln dia mcm tu. Sbb bby tk knl siang mlm lgi. Jgn stress, bykkn istighfar. Nak mbesarkan anak mmg penat sis. Tp pahala menunggu di kemudian hari. Bergilir dgn husband jaga bby. Bila husb jaga bby. Sis rehat pulak . Jgn stress sgt. Nti susu drop. Okay ☺

kalau baby bru lahir mmng susah tidur. kerap jaga malam sbb dia nak susu. if baby tidur rime siang awak kena tidur sekali. bila malam tak penat sangat. jaga emosi okay sbb saya pernah tak tidur siang pastu malam baby berjaga ,merengek nak susu. saya hampir pukul dia time tu.. 😭😭

paling kurang sebulan setengah camtu..sabar la..bby sy pun selang sejam bangun..sy set dalam otak dah bertahun tido lena,tahun ni je tido tak lena..automatik kita akan rasa enjoy je camtu walaupun penat..minta sokongan suami..maksudnye bergilir tido dgn suami..

Masa pantang baby saya mmg jaga malam dan tak tido.. Lps 2 bulan dia dah ok. Tidor malam sampai pagi. Klu baby lapar tengah mlm, just bagi susu badan sambil baring mengiring. Klu dah kenyang dia akan Tidor sendiri dng tenang. Mommy pun boleh Tidor dng tenang.

Yup mmg sis...ank first sy mlm bngun 3x jer...yg second..stiap 1 jm bngun..start dri jm 1-7 pg.. Bru die tido lena pai x bngun mnyusu siang lngsung..

Normal sis...takpe..slowly3 sis boleh adapt dengan perubahan ni..kurangkan minum dan makan 4 jam sebelum waktu tido...

normal sis, sy pun smpai nak jatuh sakit, but its ok, dorg akn jd bby yg prmudahkn smua urusan bila drg dah bsar nanti

Normal. Sy dah 1bulan 1hari x tdur mlm. Skrg pun tgh susukan anak😂😂😂 #anak1st #1bulan1hari

yeke..beby sy xpon..siang pon dia tdo mlm pon dia tdo,dia akan bgun klu dia lpar xpon pmpers pnuh..

5y ago

Samala. Alhamdulillah.