gatal2 satu badan

Ada x krim yg bole hilangkan gatal2 satu badan?kdg xbole nk tido sbb gatal???time pregnant je kena..before ni xda apa2 pn???bole ke sapu krim kt perut?

5 Balas

Boleh guna calamine lotion.. klau jmpe doktor pon dye akn bg lotion tu.. dan klau boleh, kne pastikan persekitaran bersih.. terutama tmpt tido.. sbb kulit dh smkin sensitif.. boleh juga cuba detect mna2 produk yg pkai sblum gatal mula.. mungkin ada alergik produk.. sy pon ada gatal2.. alhamdulillah dh smkin berkurang.. sy alergik losyen vaseline.. sblum pregnant mmg pkai.. skrg xboleh sbb akn gatal sgt2..

Ni sebab pregnant . Cousin husband saya garu sampai luka luka kaki badan dia , katanya gatal sangat . Kalau nak sapu apa apa masa pregnant ni better refer doc sebab takut kandungan cream yang kita nak sapu tu boleh effect baby

Saya macam tu jugak dulu sis. Gatal gagal satu badan. Bintik bintik merah. Saya try spray dettol dekat katil apa semua. Lepastu dah tak gatal dah. Mungkin saya elergik. Sis boleh cuba jugak, takpun sis kena check doktor hihi

Sa pun Pernh sampai 7belum hilng jua tapi Kesan Dia tidk buruk Dah kaki Dan badan😐

Sama sis

5y ago

Haah..sy rasa alahan sis. Alahan semsa mngndung