8 BULAN : BELUM TUMBUH GIGI.

Assalamualaikum . Nak tanye,normal tak baby 8 bulan belum tumbuh gigi langsung 😅

10 Balas

normal sis. saya pun masa baby dh masuk 8 bulan duk tanya2 bila nk tumbuh gigi. baby saya 11 bulan baru tumbuh gigi, sekali 4 tumboh nya dlm masa 2 minggu. 2 bawah, 2 atas. demam satu malam je, alhamdulillah lepastu sihat aktif kita yg risau lebih2. enjoy dulu baby takde gigi, nnti dh ada gigi rindu senyuman dia tayang gusi 🥹 skrg senyum duk tunjuk gigi saje 😆

normal ,ank sya setahun 8 bln gigi cuma 4 atas 4 bawah.. gitu jer.. tp bkn men lgi nk mkn bnda keras². lmbt tumbuh lambat laa rosaknya.. just enjoy .. dpt rasa dia baby² lgi.. ank fist sya cpt bergigi(start 5 bln skli tumbuh 2 batang serentak), cpt juga b'jln( 8 bln ). rasa baby² tu skjp je..

normal..ank sy pun tumbuh gg lambt..dkt setahun lebih..just njoy da moment..nk2 kalau ank fullybf..kalau dia ada gg nnti keje dia asyk gigit je..nnti jd mmpi ngeri.pulak ms susukan ank🤣duk ber auch..auch..sakit

normal sis sbb lain budak lain perkembangan apa2 follow up klinik desa kawasan sis

normal ja sis, anak saya umur setahun sebulan baru ada gigi dua batang atas

Normal. Atas 18 bulan baru tak normal. Yang ni kena refer dentist.

anak sy yg pertama setahun 6 bln baru tumbuh gg 😂😅

anak sy 1y2m baru 1st gigi tumbuh.

normal kak