Boleh ke Makan ya

Salam semua..sya dh 34weeks..boleh ke Makan nenas? Sbb tetiba mcm tringin plak 🥺

15 Balas

makan je sis.. saya dari 1st trimester lagi makan nenas tu.. tapi makan buat² rasa atau teringin jela.. macam saya makan nenas sebab teringin jugak sekali dapat yang manis sedap sungguh . minggu lepas ade beli yg org jual siap potong, mkn rasa masam, so makan sikit jela.. sekarang baru 32weeks.. saya kalau nak makan pape saya mkan je . cuma makan sikit je dulu buat rasa. ok ke tak dengan kita.

Saya msa ank dara trauma dngn nenas sbb buat lidah sakit. Masa sblm thu pregnant tiba2 saya trliur dngn nenas. Mkn cicah garam… syahdu sngt rasa dia 🤣🤣🤣 1 minggu lepas tu cek upt double line 🤭🤭 lepas pd tu saya bau nenas je dh trliur melelh air liur. Ambik la sepotong 2 yg kecik cicah garam… fuhhh sedap 😅😅

2d ago

Cuba laaaa sedap sangat!!

Boleh sbnrnya asalkan jangan makan bnyak. Makan untuk hilangkan rasa teringin tu je. ksian pulak kalau tahan2 tak makan benda yg kita teringin masa preggy ni.

Apa apa yang sis teringin nak makan, makan je. tak payah risau, janji jangan makan banyak. cukup buat lepas rasa teringin tu.

mkan ja sis. tpi jgn mkan bnyak. ckup utk hilangkan mngidam ja ya. sbb bila preggy ni tips nya jangan lebih tu ja 🤭

boleh sis sebenarnya makan nenas. tinggi vit c tu. kalau takut, makan sikit2 ja dulu

Ya Allah, lebih dari boleh sis. Jgn ikut sgt mitos2 tu. Enjoy your nenas!❤️

sy makan nenas every week dr awal pregnant sampai hujung, now anak 2yo

Saya makan masa 5 bulan. Teringin sangat. Alhamdulillah xde pape.