scan 9 minggu tak nmpk apa apa

hr ni sy ada appt di kk untuk kali kedua tpi scan masih tak nmpk pape😭😭😭 sape ada mcm sy sekarg?? bantu saya#firstmom #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

scan 9 minggu tak nmpk apa apa
21 Balas

awak mcm saya sis.. dah 9week tapi still baru nampak kantung saje.. saya acan swasta dr kata mungkin berlaku miscarriage.. kebetulan 2 hari lepas scann swasta tu saya ada appointment kk.. scan dekat kk,, doktor kk refer saya ke pakar.. sbb doktor kata dah 9 week tak nampak janin takut perkembangan baby tak jadi.. jadi kk terus suruh saya ke hospital.. scan dkt hospital, dr sroh saya buka buku pink.. saya oun jadi confuse, mcm mana saya boleh buka buku pink sedangkan scan baru nmpk kantung.. jadi saya dengar jee doktor ckp terus booking utk buat buku pink.. saya pun jadi tanda tanye,, kalau dah boleh buat buku pink ni maksud nye kandung saya normal dah xde masalah ke..

7mo ago

insyallh awak , terima kasih🥹

Sy pun mcm ni jugak masa tu 7week 3day.... Dokter buat tvs xdpt jantung jugak.... Dokter bg tarikh lagi 2 minggu... Dlm masa 2 minggu tu Tiba2 sy bleeding dlm 3 hari.... Pas tu p hsptl terus... Dokter scan memang xdak heart beat... So sy kena masuk hsptl 3 hari 2 bulan... Kena keluaq kan sebb dia kata kandungan x jadi... Apa pun sis tggu ja.. Tgk dia bleeding ker x

7mo ago

saya dlu bulan julai keguguran 10 minggu 5 hari tu pun dr x nmpk janin lgik...ktnya gugur...kalau gugur mesti janin akn keluar bila di cuci di hospital kan...tp sy janin kuar lps blk umh...tu sy x fhm sbb apa blh gugur..sedih jgk...mungkin sbb sy ada cyst kot punca gugur...tkada rezeki utk baby lahir...

cuba try pergi klinik swasta, sbb awak mcm saya juga dulu..saya 10weeks scan x nampak apa2..saya geram sbb ujian darah dan uian kencing positif pregnant..so sya pergi klinik swasta rupanya elok je ada janin + heaartbeat...buat kita risau je kalau scan kat kk niey😂🤣cuba lah sis try gi klinik swasta..

7mo ago

Betul masa sy 8w pun sy penah scan di kk die ckp sy pregnant kosong sdgkan kencing +ve n ujian darah…pegi swasta alhamdulillah ada janin dan heartbeat

Sy pun dokter cakap ada pcos jugak... Xpa usaha yg penting... Insya Allah... Sy pun ttc dah 11 tahun... Dgn 3 kaki gugur.... Doa, ikhtiar, jgn putus asa OK.... Sekrg dah 35 minggu 3 hari dah sy.... Alhamdulillah rezeki Allah bg tahun ni setlh 11 tahun menanti....

7mo ago

Baik lah... Insya Allah

kiranya yg sebelum ni Dr ckp awak preggy based on upt je la kn? sbb scan memg x penah nmpk kantung cuma rahim menebal? Jd pcos tu ke yg buat upt awak positif sebelum ni

7mo ago

aha upt naik 2 line ms tu, pastu dinding rahim menebal. yg pcos tu doktr srh sy refer di hospital

sis try scan klinik swasta, sebab kk punya scan kadang kurang bagus. saya scan di kk untuk 11w pun samar samar.. kadang swasta punya lagi clear

7mo ago

sy dh buat ujian darah beta awak, result mmg sy tak pergnant🥹12/1 nnt sy ada appt dgn pakar

Saya pun hari ni scan baby 13week tak da apa2 kantung kosong saja. Dr cakap missed miscarriage. Sabar dan banyak berdoa. Rezeki pasti ada kalau bukan harini.

Allahu sis 🥺stay strong , semoga dipermudahkan segala urusan sis 🤲🏻,maaf nk tnya ,sis ada tanda bleeding ke? atau berkurang simptom pregnant?

7mo ago

ada kluar lendir mcm darah masa kencing tp sekli je, pastu sy g klinik scan perut dan bawah xnmpk pape dan test upt sekli lgi negative. dr kata sy ada pcos🥹

sis.. sye follow story sis... bkn ke hri tu Dr sahkn awak preggy? tyme tu Dr scan ade nmpk pape x? ke bdasarkn upt je?

7mo ago

ok awak🥹 terima kasih bg semangat dekat sy❤️

Moga Allah permudahkan dan semuanya dalam keadaan yg baik, sy masa scan 10w baru nmpk, moga2 ada rezeki awak,

7mo ago

aminnnn🤲🤲🤲 terima kasih awak