Bahaya ke anak pertama menyusu badan ketika kita hamil?

1) adakah bahaya?, Saya xthu macam mana nak slow kan atau stop BF anak pertama 😌 saya baru mengandung 5w 3d , anak pertama umur 1 y 6m dia lahir secara czer. 2) saya tahu risiko mengandung dekat jika Sya czer tapi apakan daya rezeki Allah beri saya dapat cemuhan seperti buat salah termengandung jarak rapat adakah ia sangat² merbahaya? #ingintahu #pleasehelp

9 Balas

Soalan awak ni awak perlu ajukan kepada doktor. Penilaian doktor yang paling valid sekali untuk awak. Kalau belum buka buku, dah boleh buka dah sekarang sebab awak tergolong dalam golongan yang berisiko. Semoga dipermudahkan

1y ago

Nk pikir mulut org mmg kita xboleh tutup. Sy yg bersalin normal ni pn org duk kata jugak. Mengandung ank ke5 ms tu baby 1y2m. Smpai menangis2 sy. Emosi ibu mengandung kan sensitif. Mmg bnyk ddk rumah je, kalau boleh xnk lgsg jmp org. Keluar rumah sekadar hntr ambik ank sekolah. Mmg down giler2. Semangat yer puan.... Semoga Allah permudahkan segala urusan puan. Jgn stress2, pikirkn kandungan. Dan bersedia untuk hadapi kerenah baby nk putus susu. Good luck.