Bacaan bsp lepas berbuka

Bacaan bsp ibu2 lepas berbuka berapa ? Bacaan bsp saye lepas berbuka 10.4 💆🏻‍♀️ Saye berbuka makan laksa johor dengan ais kosong je.

2 Balas

kira 2 jam lepas makan ya puan. kalau 2j lepas mkn pun tinggi mcmtu, nanti doktor akan decide on ubat/insulin. tu maksudnya badan kita tak dpt proses insulin dgn berkesan. ataupun sbb kdg porsi makanan kita/lama sgt berlapar (asbab puasa), ni semua mempengaruhi pengeluaran insulin & bacaan bsp kita. andai kena makan ubat/cucuk insulin, jgn down. teruskan mcm biasa. cuma kena disiplin lah lepasni & bersedia bersalin pada 38w.

Awak GDM on diet atau insulin?

1y ago

Doktor blom sah kan lagi on diet atau insulin sbb bacaan bsp saye naik turun. Saye baru 2 kali buat bsp