Bersama suami

Kalau bersama lepas 44 hari.. Sakit x.. Macam trauma pun ada kalau fikir 😣😖#seriusnanya #ingintahu #firstmom

14 Balas

dalam islam selepas habis darah nifas dan kita sucinya drpd nya mmg dh boleh bersama dgn husband. tapi pilihan tu atas diri kita. if awak rasa masih trauma atau takut, jgn diam comunicate dgn husband awak. suarakan apa awak rasa. supaya dia dpt phm awak. mcm sy, mmg sy direct bgtau husband. sy trauma. sbb jahit byk. sy ckp sakit, tmpt jahit tu pon walaupon dh baik sy makan masa nk tengok sendiri. dekat 6bulan ke atas juga la baru berani tgok.

bolih layan suami tu. ikut kemapuan. sis macam saya kesian kat suami bila dia x lepas hajat dia. saya x bersamapun dia.tapi guna tangan untuk puas kan dia. tapi lepas 44 hari lah.. kalau lama2 biar suami tu takut dia pilih cari lain kita jugak yang susah.. walau bukan suami saya lah..macam masa saya buat iui dr saran guna tanyan untuk ambil sperma suami.. n tanya ustaz pun dibolih kan..

habis darah nifas, dah betul2 suci dan dah mandi wajib, boleh dah untuk bersama suami ikut pada tubuh sendiri, sebab tak sama tubuh kita dengan orang lain. Ada orang berani nak bersama, ada yang nak tunggu baby 4 bulan 5 bulan baru bersama suami, bincang elok2 dengan suami. saya dulu anak 5 bulan baru berani nak bersama suami..huhu

ikut badan awaklh.. kebanyakkan kami x berani lagi 44 hari.. baru lagi oii luka tu.. apa semua luar dlm.. bincang lh elok² ngn laki bagi dia fhm.. klau dia nk juga puaskn guna cara lain.. kami nasihat sbb kesian diri awak.. semua masih fresh lagi luka luar dlm..

jgn lg syg , masih baru lg tu org tua kata baru gaya nak pulih luka tuu tunggu betul2 yakin betul2 sihat , sy pun mbik masa yg lama sbb c section , suami pun trpksa akur kena puasa lama gak . better rest dulu jgn gopoh kesihatan diri lebih penting .

ikut ketersediaan awk je sis .. klau rasa tak ready tak payah la. just bantu je si suami tu puaskan napsu dia, ada byk cara asalkan tak langgar hukum. tapi klau suami yg prihatin, jarang la dia lapaq nak paksa bini puas napsu dia awai2 mcm tu

1y ago

yee betul suami mesti kenaa faham ..suruh dia jaga anak dlu hahaha

44 hari nk bersama dh? hmm.. x risau ke Luka tmpt jahit tu.. kalau sye gerun nye 🤣 sye lps 3 bln baru berani bersama tu pun tgk keadaan jgk. klu btol2 yakin bru onzz..

kalau trauma pantang jelah 100hari , sedangkan saya yang ceaser ni pun berpantang 100hari baru lah saya berani bersama tapi terpulang kalau puan rasa boleh tu teruskan ..

msa bersalin ank pertama. sy pantang bersama dgn suami selama 5 bln. trauma sebab walaupun dah 5 bln bersalin rasa nyilu bhgian jahitan tu masih terasa.

1y ago

tak. sy bersalin normal tpi xtau kenapa jdi mcm tu.😂. mungkin sebab sy bnyk bergerak kot.

awai sgt nak pi mana sis. kang pregnant lagi pulakkk. rilek dulu lepas 60 hari ok la kot.