Dah vaksin? Anda yang mana satu?

Hi semua selamat tengah hari👋 Haah jom kongsi status vaksinasi anda di bawah 👇 Ada yang geng C macam min tak ya😉

Dah vaksin? Anda yang mana satu?
1108 Balas

1st dose pfizer 3 hari lepas, sakit kt tmpt cucuk dgn otot atas dia..tp da beransur ok skrg..bagi mommy2 yg xdpt tarikh lg sy nak kongsi cara sy dpt tarikh, tgu mysejahtera lambat jd sy cuba komen dekat helpdesk mysejahtera beritau sy pregnant 24weeks tp masih xdpt tarikh, tghri submit, lewat ptg tu terus dpt tarikh..atau bole cucuk kt kk yg ade sediakan vaksin, bole tanya doktor kk.harap membantu 🤗

Saya baru dpt first dose pfizer lepas doctor ckp ok for 16weeks pregnancy. Means after my morning sickness dah reda la. Saya pergi walk in ke Axiata PPV sbb ada org inform. So now saya nak kasi info, mommy preggy yg belum vaksin boleh pegi ke Axiata PPV terus. Doctor situ bgtau, diorg accept all stages of pregnancy utk vaccinate. 👍🏼

pfizer ☺️ Alhamdulillah dh settle pun 2 dose, cuma 2nd dose tu dia pnya skit jgn ckplh..langsung xblh agkt tgn, rsa nk dmm semua ada, memg lemau sgt² bdn ni & tgh pregnant plk, lagilh rasa xlrat sgt.. alhamdulillah skrg dh ok☺️semoga mommy² yg lain kuat & sentiasa didalam lindunganNya InshaAllah Aamiin. kita usaha mna ptut sja

Pfizer. First dose lenguh biasa je kat tempat cucuk. Second dose ni ya allah tak daya. Lenguh sangat2 tangan. Esok nya pulak satu badan sakit macam baru lepas jatuh 😅 Dada rasa berat je. Lepastu takde selera makan. Sakit dia tu sampai takleh tidur, tuam tempat sakit tu n makan panadol.

Sy 1st dose dpt 12/7 haritu. 27/7 sy baru dpt tau prgnnt 5weeks. So 2nd dose saya 2/8/21 sy terpaksa cancel atas nasihat doc. So nnti utk next vaksin ni sy kena amik 1st dose blk ke or terus dpt 2nd dose je (sebab tempoh masa yg agak jauh) sapa² ada pengalaman boleh share tak?

3y ago

Tqvm sis 😘.. In shaa Allah nnti sy call.. Sy duk selangor

Sinovac second dose.. Anak dah 1 tahun 3 bln.. Alhamdulillahh second dos takde lenguh2 mcm first dos.. Cuma takle gastrik naik semput 😂 anak pula mmg masih menyusu badan.. So far kuat menyusu betul 🤣 alhamdulillah dia xda pula jd demam or batuk2.. Aktif memanjang..

Baru walk in td kt BACC dpt vaksin sinovac..walk in pn sbb nk tunggu 30hari lepas cancel tu lama sgt jd walk in la lgpn susah nk masuk kedai kalau xde vaksin😅cancel pn sbb tunggu due,skrg pantang 27hari..insyaAllah next vaksin harap xde ape2 effect🥰

B- tggal 27 tu sy kene vaksin dos pertama 35w4hari tangan lenguh mcm habis workout ingatkan otot nak membesar adeh😂tes2 lemak oi 2 hari je lenguh lepas tu okey da xdemam langsung pening pun x tunggu dos kedua pulak tnggal 17 ni harap2 sempat la da masuk 37w 😢

C Sinovac mase first dose tak tahu pregnent lepas seminggu vaksin baru cek mybe mase first dose tuh pregnent 4weeks . Dose kedua minggu lepas pregnent 8week . Mudah mudahan xde ape sbb dkter kata skrg pregnent mom kene ambil vaksin tak kisah berapa weeks dah .

Sy 30w , hari smlm bru ambk 2nd dose pfizer, dr mlm td lg rasa nk dmm. Hari ni tgn bengkak kt tmpt cucuk merah, bdn lmh sngt, sakit kepala, nk dmm, tekak loye, hrp esk dh baik. 😢 nk nangis rasa bdn lemau gini.

3y ago

Samaa. Masa 2dos tu rasa x sedap badan sgt2. Nak tdo mengiring sakit tangan. Mmg demam 2 hari. Lepas tu Alhamdulillah ok