kepanasan trimester 3

korang kalau rasa panas dgn cuaca skrg korang buat apa????slain ddk dlm aircond?..ad tips???

29 Balas

Bila mlm nk tdo amik cool fever pillow yg dh dsejukkn d fridge balut dgn towel letak dkt blkng antra bahu dan kepala..kmdian amik towel kcik bshkn dgn air sejuk letak dkt perut dan kepala..fuh lega rsnya..nk2 bila dh mndi msih pns.. tu yg sy buat ms preggy ritu..🤣🤣😂✌

sy preggy 4 bulan pon panas je memanjang 😂😂 pg2 mesti nak minum air sejuk..tp memang bnyk mnum air sejuk jela bru rsa lega, duduk bwa kipas kuat 🤣🤣 airkon x pasang sgt la sbb risau gak dengan keadaan cuaca virus skng ni, kena elakkn

Saya pun panas..malam tido kipas laju pun panas berpeluh peluh...siang mandi jangan cerita laa..mandi banyak kali..baru mandi dah berpeluh...panas sangat rasa bila dah masuk 3 trimester ni kan..

Tiap kali mndi rsa mcm nk tdor dlm kmr mndi ja dgn air²,mlm buka tingkap tgh mlm hubby tlong tutupkn bila da lelap. Tdor pn da tk pki bju.. Tdor dgn panty ja😂😂😂pns sangat.

Lepas maghrib buka sikut tingkap bilik dan sliding. Jam 12 mlm atau sblm tido tutup, at least boleh keluarkan haba dalam rumah dan ada angin masuk sikit. Memang panas sangat

Sy 6 bulan.. skrg cuaca pns.. walaupun ada hujan mlm.. uihh xleh tahan.. lecun baju.. dahi semua menitik jaa.. Bukak table fan.. dok dpn kipas.. tu jaa bleh buat.. 😅

Saye baru 4bln pun dah mengelupur 😭 panas yakmat , basah2 koler baju dpn blkg .. musim satu lagi ni .. xde tips sbb panas sngt😂

since masuk 3rd ni sllu nak mandi tgh hari. setiap mlm sy tidur buka baju stgh baru blh tidur nasib je perut x masuk angin 😅

Sama lah trimester 3. Panas ya Allah berpeluh walau pon dduk depan kipas. Kadang sampai nak mandi lama2 😂

Minum air kerap, Mandi taktau berapa Kali sehari, kipas atas bawah pun berpeluh terutama bahagian leher.