kepanasan

Hai semua..skrg ni tiap2 mlm tdo panas smpai brpeluh2..rambut basah sbb peluh,badan sume abis basah..kdg bantal pun basah gara2 peluh..pdahal dlm bilik dah ada 2 kipas..kipas siling & kipas duduk.X pasti sbb cuaca @ sbb hormon ibu mengandung sbb tu kerap kepanasan..tdo 2 3 jam then trjaga konfem panas smpai peluh2..normal ke?? #20weeksalready

43 Balas

saya pun sama..sampai husband tu marah sbb sy asik.membebel je kepanasan sedangkan kipas 2 bijik..ditambah lagi musim hujan tp still berpeluh..bantal basah..rambut cm kena siram air😂time tu x tau lagi mengandung..mlm repeat mandi smpai 3 kli sbb x tahan sgt panasnya..siram kaki pastu naik katil lagi dan tido..cmtula mlm2😂rasanya hormon kot😝

samaa la kita sis. 20week. Saya ni kurus je. Jarang la na berpeluh sampai lencun. Bila pregnant start 4 bulan je Pagi tghari petang malam panas bpeluh2. kena pula haritu blackout😭😂. Lencun dibuat ya. Husbandd kita bole relax lagi. Lps mandi pun kejap je sejuk pastu bpeluh lagi. Ya allah...sabar jela kita ibu ibu. Ujian ibu mengandung. Hehe

betul tu.. sama.. sy 26w.. setiap kali tidor msti selak semua kain ngn baju.. haahaaa.. rambut pn serba salah nk ikat ke x.. x ikat kang leher peluh.. ikat, kulit kepala plak peluh.. kejap trjaga ikat pstu bkak.. hiihiii.. trfikir jgak nnti mcm nk beli kn baju bby semua lgn pndek sluar pndek je..

Sama la saya jugak..siang ke malam ke panas tak ingat..peluh lencun basah baju..mandi sampai 4 kali pun terasa panas. Malam saya tido pakai baju singlet nipis..baru lega..nak pasang aircon nanti bil elektrik melambung..suami cakap sementara je..lepas bersalin dah tak panas pun😄

Saya pun sama..berpeluh cerau,buka acon bukak kipas smpai 3biji pn xjdi apa..smpai lencun bju2 bila tido,haha..hormon kita mengndung xslp sy..sy ad bca artikel..dlu sy 2nd trimester xberpeluh mai 3nd trimester ni,tambah2 nk dkt2 bsalin berpeluh tu menjdi2😆

sama la sis..since 30 weeks ni serius memang x selesa berpeluh tu jangan ckp la tmbah pulak haus nak tido pon xselesa..pusing kanan pusing kiri..kdng² pulak tu baby makin aktif..😅 bertabah laa

Sy yg tdo pkai aircon plus kipas pn still berpeluh2 bila time mlm... siang lagi la.. xtahannnnn.... skrg ni musim pnas sama kot.. kerapkn mndi.. mnum air kosong secukupnya... 😊😊😊 tc sis..

Normal sis. Sy pon sama, bila tidur mmg bukak kipas siling dengan air cooller tu. Tala betoi² depan muka 😅 Sebelum tido mmg wajib mandi dulu basahkan badan. Kalau tak, tak boleh tido.

Ingt sy jer yg rasa mcm tu hahah.. Sblm ni ok jer rasa x pns sgt kat umah tp now almost 7 months preg tiber rasa mcm bahang sgt tdo smpai pagi still brpeluh.. Sbb apa ye Sbnrnya

Sy pn sama..tido mesti bpeloh..sy kt kedah ni cuaca panas sgt2..xada hujan lgsg smggu dua ni..bila bukan kipas kuat cikit bdn trs mgigil tp dm ms yg sama bpeloh.. #9weeks