nenas

betul ke nenas yg dah dimasak boleh makan? mengidam pajeri nenas ni ??‍♀️

18 Balas

Pajeri nenas feveret sye... Tp sejak pregnant takot nak makan.. Even nenas yg halus² dalam agar² tu pon x berani nk makan.. Risau apa² jadi so better elakkan terus.. Tapi dh masuk 21 weeks ni, x bole tahan 😅 Makan jugak tapi sikit lah buat hilang rse teringin tu.. Suami mula² x bagi jugak makan, dia takot sye x tahan.. Tapi sye kata xpe sikit je ni, baby pon nk rasa.. Baby kuat lah.. Xde apa.. Alhamdulillah rse teringin dh lepas.. Perut n baby pon xde meragam apa ☺

saya pun bru je 3 bulan lebih, pastu dlm pizza tu ada nenas skit2, mcm ketulan gitu kan, bila makan eh sedap pulak nenas ni. tpi saya makan satu biji kecik tu je. teringin nak makan pizza punya pasal hahaha last2 dpt makan tu terus menari2 saya🤭🤣

Febret tu .. Tpi tulah .. Tk berani nk mkn .. Maklum la . Ank pertama .. Risau mcm2 hal ,, tpi ad jugk mkn nenas sikiitt .. Buat rasa .. Tpii Tggu lah 7bulan keatas nnti bru berani mkn lebih sikit .. Huhuu dok menahan jee nk.makan ..

sy haritu mkn nenas habis sebiji, esoknya g cek dh preggy 3bln rupanya..nasib xjadi apa2 kt bby.. smpai sekarang dh 34w pun stil mkn nenas tiap2 minggu sebab feveret... Bby sihat alhamdulillah terlebih aktif pulak ada lah..🤭

4y ago

Wahhh best nye sy na mkn suami x bgi.

Sama sis.. sampai skrang saya tak dpat lgi nak makan pajeri nenas tu..😌 klau hanya nak lepaskn mengidam tu boleh sis..

mkn cket ok kot sis.. sy bace nanas bkn penyebab gugur.. tp klu rase risau, elakkan lg bgs

Boleh je sis. Cuma makan berpada2. Sy teringin nak makan tapi entah laa sendiri takut 😅

Makan je. Buat lepas ngidam. Jangan makan banyak sangat, takut sakit perut 🤗

boleh sis. buang bahagian tajam dia tu je

bole je mkn tp berpada2..bt lpas mngidam