air gula

ada tips tak untuk tak muntah minum air gula?? perasaan ni risau takut pon ada ?

24 Balas

Terima kasih semua dgn tips² yg diberi.. InsyaAllah sy practice kn esok.. Moga esok semuanya bjalan lancar ,aamiin.. 😊😍

5y ago

Semoga d permudahkan

Tahan nafas. 😁 Dan mindset tu kena tukar. Dari rasa loya kepada tenang. Mindset pun penting. Nak bagi hilang rasa pun lama tau.

sy pun baru lps minum air gula.. rasa loya sikit je.. hehe.. tgh bau minyak angin kurang skit loya.. alhamdulillah

Sy time kena..mnum sikit2..sbb perisa oren..sdp plk..rasa mcm nk mnum lg skli😅tmbh time tu puasa kn.lpr sma time tu..

Kalau sy sblm ni, telan banyak² trus.. Bg cpt hbis.. Kalau minum sikit² mesti nak mual

sdp je sis.. rs mnis je... dudk tenang..mnm skli teguk...siap....jgn pikir nk muntah..

Tips paling senang, minum selagi masih panas. Kalau dh sejuk susah nak telan🤮

Minum time suam.. dtg awl supaya dpt giliran awal.. terus minum jgn lengah2..

Relex tarik nafas dan minum dalam dua tiga teguk habiskan..insyaallah okay..

Minum sekali jln.. Jgn hidu, tarik nafas. Lps tu blh kumur² dgn air..