selera makan xda..

Siapa yg mcm sy ni..baruu 8w tp selera mkn lgsng xda..berat dri 76kg(beratkn)? trun 69kg..

36 Balas

Sama wlaupon da 18w selera x ada jgk.. Mkn x mkn pon x apa. X rasa lapar pon. Muntah pon still ada. Klu mkn je mkn suku je yg lebih suami yg habiskn.. Nasib baik suami paham sbb dr sblom pregnant jenis mkn sikit.. Hahaha. Tp rasanya masuk 3 trimester nanti baru selera ada kot.. Hahaha

Normal tu sis..sy start lewat period seminggu,dah hilang selera makan,muntah2,lemah 1 bdn..nk melepek je...tp nasib baik masa app utk buka buku haritu,berat xturun wlpn makan xlalu..dah la berat 46kg je..nurse siap ckp,nasib xbawah 45kg..risau gak..

Sy awal preggy pown cam tu.. X lalu sgt mkn.. Kalo beli nasi lemak.. Smpai ke ptg ada lagi.. Last2 buang jer.. Hehe.. Tp kene mkn gak.. Walopown 2 3 suap.. Tp dlm masa yg sama sy byk ambik buah or roti.. Tok gantikan nasi

4y ago

😅😅

Sama la sis , saya 7w tengok nasi pun tak selera , asyik muntah muntah je tak lalu nak makan sampai tiap malam tak boleh tidur sebab perut masuk angin 😅

4y ago

Tgh mlm lpar tp selera xda xtau mhu mkn apa..kdg perut pn bunyi2

sya plak x bleh makan ikan.. skarang dh 13 week msih lg x bleh mkan ikan , kalau makan ikan x sampai stgh jam mesti kluar blk..

4y ago

Sy xboleh makan ayam lgsg..pdhl peveret..haahhaha...rindu ayam!!!😅🤣 Kalau sy xsmpat tgu habis makan dah berlari masuk toilet muntah..🤭

same ..baru nk masuk 8w ..xde selera langsung nk mkn . xsame cam 1st preggy dlu , boleh mkn walaupun ade muntah2 jgk . lapa tp xleh telan 😣

4y ago

Kan..sy lapar tp bila da sekali suap da x mauu

Sm mcm sy sis.. 1st trmster mmg x lalu mkn, berat turun smp 8kg..nurse dh byi2.. Tp skng nie dh msk trmster 3 slra mkn m'buak2😂😂

Da 3rd trimester nanti nak senduk nasik pn menggigil gigil sbb kelaparan sis..pdhal baru lepas spinggan nasik 2jam sblm.. Bhahaha

Sy.. Lps mkn muntah.. Sktg da 5month.. Still sama. Berat da hilang 10kg. Bila details scan alhamdulilah berat baby ok dlm prut

Sme la mcm sye slera mkn tu xde. Kalo mkn pon stkat alas perut je. Berat dri 47 jdi 43 je skg ni. Risau btul next checkup nnti