prggy or x masa kite priod.

hi. slmt ptg nk tnya a.. jika kite priod kn. dlm masa kite priod tu rse lain mcm.. pnng. mual..suami st pn sma... dia alahan mcm sy prggy 1st dlu..tp sblm priod upt ngtif..

8 Balas

Ade je sis... mcm mak sy dlu.. preggy kt sy.. period mcm biasa ha.. dkt adik sy yg last pn mcm tue.. peruod mcm biase... yg blh tau kata preggy tue.. mak sy sakit pinggang ha.. g cek kt klinik swasta.. da dkt 4bln ha.. trs g kkia bt buku.. tue pengalamn mak sy la.. owg tua3 pgl bunting rimau.. xtau la btl ke x ha.. hehehe

Dulu2 sblum kahwin,klu time period sy mcm org ngandung.pening mual²,lesu & mengidam lagi😂.ada je org mengandung tp period tiap bulan, kes terpencil la biasa dgr kat org putih sna,sbb dia ada penyakit lain.

Tak ada istilah pregnant semasa period. So no.awak tak pregnant. Even kalau awak keguguran pun mustahil..sebab kalau ikut dari pengalaman saya..3hari sebelum saya keguguran tanda2 pregnant seperti mual hilang.

Ada possibility mengandung. Sebab pernah dengar cerita daripada jiran yg masa dia mengandung, dia period mcm biasa. Pelik tapi itu yg dia bgtau. Terus kan buat pregnancy test untuk confirmation.

Kawan sy 2 kali pregnant semua keluar darah. Tp dlm perubatan dia x panggil darah period pun. Kena sembahyang jgak rasanya, dalam kategori istihadhah (kena tanya pada yg lebih pakar).

xmustahil.... akak sy dlu pernah masa period sakit perut...check doc bgtaw pregnant..ank da besar pn.. bleh google laa... xsilap sy org pggil bunting pelanduk..

Ada ja mslh mcm tu

Ad ugk jenis gtu