pregnant

Slm smua nk tny, sy skg hamil 21 wk. Nk tny, hingga kini sy masi x rsa gerakan bayi. Smpai nurse tny " kmu tidak rasa ka? Tgok perut tu dah besar smpai ke pusat. Mcm mna sy nk ckp klo betul sy x merasa.. bgi mummy2 yg brpenglman, biasany usia kndungn ke brp kita akn rsa geraknny? Sbb ini adalah kndungn prtma sy.. ada yg ckp, kndungn prtma ni lmbt sikit nk rasa..

10 Balas

Saya pun pegalaman prtama . Saya rasa dlm 16w macam tu kod . Tapi memula hanya rasa mcm deyutan nadi . Dalam 20w rasa gerakan tapi pelahan . Sis jgn risau , ada org lain2 ketebalan perut dia . Ada yg da 20w perut siap nampak bergegar . Tapi saya takda pun . Hanya rasa gerakan je . Apa2 pun yang penting doa . Semoga baby dlm perut tu sihat .