Polip masa pregnant

Assalamualaikum mommy,tumpang tnya ada x sapa2 penah mengalami polip semasa mengndung,sy 1hb hari tu ada checkup dgn pakar dkt hspital,mmg ada masalah spotting² dari awal mengndung,doc dh ambil smple pangkal rahim,keputusan sample tu mmg sy positif GBS,doc dh on kn ubt,then doc ckp klau still ada lgi spotting²,next appoiment kita bt ujian pngkal rahim untk papsmear,so 1hb hari tu,doc dah ambil smple untk papsmear,hari yg sma doc bt scan tvs untk tgk pngkal rahim,doc bgi thu ada polip dkt pangkat rahim sy,ada sapa² penah alami mcm apa yg sy alami tak..??sy x thu nk bt mcm mna,cuma mmpu berdoa moga bby sy brtahan smpai tarikh due,sbb doc ckp klau ada turun darah yg bnyk,terpksa buang polip tu,dan kemungkinan bby x blh survive sbb kndungn sy x matang lgi,tp klau turun darah msa kndungn sy dh matang dlm 30 keatas,mungkin bby blh survive dgn bntuan,bila doc ckp mcm tu,hati sy rsa sebak,rsa sedih...doc ckp,doc x blh nk bt apa² dan x kn bt apa²,means doc x kn gnggu kndungn sy,sbb doc ckp sy xde tnda² sakit dn turun darah yg bnyk...sy berharap dan berdoa pada ALLAH supaya bby sy blh brtahan smpai tarikh due,doc bgi thu kalau kndungn sy smpai tarikh due,bersalin mcm biasa,dan lepas tu bru bincang pasal polip ni,ank prtama sy dh umur 13tahun,ank ke2 sy gugur 4thun lepas dan ni yg ke3... Hari yg sma juga ada bt detail scan, Alhamdulillah sngt² bby sihat,#bantujawab #SeriusTanya

1 Balas

mg smuanya baik2 shj dan Dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin