Mood bertukar

slm semua, skrg sy baru 15minggu, tp sejak sy tahu sy pregnant sy terus tak bole pergi kerja sampai sy behenti kerja. Mood sy terus bertukar jd malas+penat walaupun sebenarnya sy seorang yg aktif kuat kerja dulu pun jarang sgt mc. Dah masuk 3bulan lebih ni sy dah ok sikit tp masih kdg kdg sakit kdg kdg ok. Sy mcm tak suka tgk phone tgk fb n semua laman sosial sampai sy tak guna phone(sebab sy akn pening2 lepas tgk phone). Sy lebih suka menyendiri skrg sampai kwn kwn semua tnye mana menghilang dah tak aktif . Suami pula tnye bila bole masuk kerja balik tp sy betul2 tak ada mood nak kerja. Skrg sy dlm dilema, sy taknak salahkan bby dlm perot ni tp kdg sy stress sgt.. mungkin ni first time sy pregnant?

19 Balas

Sma laa sis masa saya mula² mngandung tapi saya mindset saye kena pergi jga saya x bolh duk rumah sya kira nak lena ja sbb tu saya pergi jga kerja kadng² mood x tntu jga laa smpai customer mai pun saya buat x hern🤣🤣 tapi selmat rkn² saya fhm.yng sya mngndung