5 minggu bleeding

Slm.. nk tnya normal ke 5 week tk nmpk pape kantung lg walaupn dh scan guna tvs.. sy bleeding pg td and then dktr scan tkde nmpk kantung pape.. dktr suspect luar rahim.. pg td sy ade skit bawah perut.. tp skli tu je.. pastu dh tk sakit.. and dh tk kuar darah mcm pg td.. pastu pg td darah kuar sbnyk pantiliner..

8 Balas

Sis, saya pn tengah alamai yang sama. Ikutkan saya pregnant 5 mgu 4 hari kalau ikut apps tapi bleeding fresh blood start semalam. dah pergi klinik n dorg terus refer ke hospital. Scan atas bawah dkt hospital memang tak nampak ape, cuma rahim mmg tebal. Doktor ckp bukan ectopic jugak sbb baby pn takde dlm kilang telur bile scan. Jadinya doktor assume yang sebenarnya baby mgkin kurang dari 5 minggu sebab tu x nampak lagi. Untuk bleeding tu, 50-50. Mungkin darah menempel atau baby tak jadi. Hari ni masuk hari ke2 bleeding. Xtahu nak rase ape. Harapnya baby ok2 saje. Kena tunggu lagi seminggu untuk next scan nak pastikan baby betul ade dalam rahim dan takde masalah lain.