share kisah

Patotnye sy dh 9minggu lebih.. Tp scan smlm hanya kantung shj dlm 6 minggu...btw nk bgtaw bln 3 aritu prnh gugur...then bln 5 dh sangkut balik...td pg kluar lendir dgn darah sikit... Risau pulak sy la..?

share kisah
4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy pun keguguran bln 3 tahun ni..sy mengalami silent misscarage, tak ada tanda2, xda pendarahan walau setitik darah. Dtg klinik review scan degupan jantung baby xda. Msa tu dah jumpa doktor pakar, doktor ckp tu semua suratan takdir. Klau bkn rezeki memang xda rezeki. Msa tu rasa tekilan sbab doktor ckp mcm tu tpi lama2 fikir ada betul jgk sebab sy dah cuba sehabis baik jga kandungan sy. Syukur Bln 8 ni sy pregnant balik. Skrng dah masuk 8 minggu. Selain p klinik apa yg mampu sy buat ialah banyakkan berdoa agar kandungan kedua ni sihat n sentiasa dilindungi. Tiap kli perasaan risau timbul sy berdoa. Hakikatnya sy masih trauma dgn pengalaman keguguran sebelum ni.

Baca lagi
4mo ago

Phm sgt rasa trauma mcm ni sy pernah alaminya

Better sis tanya pendapat Dr, jika dah 9 minggu dan tiada heartbeat ia diklasifikasikan sbg Blighted Ovum. So if that's the case nnt Dr akn bgtau apa yg patut dilakukan. Sy sarankan sis discuss betul2 dgn Dr tentang history sis dan tanya Dia tentang ubat aspirin. Sbb jika pernah keguguran, disarankan makan aspirin. Anyway take care sis

Baca lagi
VIP Member

saya juga gugur bulan 3 . bulan 9 ini saya pregnant lagi. jgn stress2 sis ya..

VIP Member

doc ada bg ubat kan? sis makan je ikut saranan doc. bykkn rehat. jgn stress2 sis.