Borang nikah

Slm nk Tanya la mcm mana nk urus borang nikah ye sy x ingt dh😅..klau laki selangor, perempuan Kelantan pihak laki kne uruskn dy punya borang dlu kn..tapi dy kne isi borang slgr punya? Btl x? Dlm borang slgr time nak hntr ke pjbt agama kne ad surat nikah Ibu bapa perempuan,jadi nk Tanya nk kne ad jgk ke ye borang tu sbb nikah kat Kelantan n slgr just brg laki je..then dlm borang Kelantan x de plk dia mntk surat nikah mak ayh..jadi mcm mna ye,lagi plk sy bkn duduk ngn family kndg sy..lpstu surat nikah diorg pun hilang n diorg x nk p pjbt agama untuk mntk yg Bru..lagi Stu andai kata diorg mntk jgk surat nikah tu,blh ke sy je yg p pjbt agama Kelantan Tanpa mak ayh untuk mntk surat pengesahan nikah diorg?

1 Balas

Surat pengesahan nikah tu cuma penama dlm tu je yg boleh amik kecuali ada surat bertulis sbg wakil yg di sign oleh penama dlm surat nikah. Jd awk x boleh tolong amik kan kecuali ada surat wakil.