gastrik waktu hamil

Slm hi, nak tnya selalu mommy minum air ap yg klu gastrik? Sy rase stress xleh minum susu, kopi, tea, milo susu... Sis sekalian minum air ap ya selain air masak? Sejak preganant ni cuma minum air masak je.. Air lain lepas minum rasa xsedap perut.. Sy jenis suka air panas2... Xboleh minum ais, nnti perut kembung....

1 Balas

Macam sy kalau ikutkn xblh minum susu..sy akn alami cirit birit dan muntah.. kmdian nasib ada jual frisomum nye susu..ianya bkn susu mcm produk lain...ia vanilla dan madu..lepas try tu alhmdulillah sy blh minum brbnding susu lain... Kalau x sis try minum susu HL dkt situ pn ads tulis ada acid folic 😉✌ms preggy dlu pn sy alami gastrik...lepas tu tnye doc ms g kk blh ke mkn gaviscon dia kata blh jika alami gastrik.tapi apa2 pn sis try tnye doc yg merawat sis blh atau x or dia akn suggestkn sis ubt gastrik jenama lain..mg d pmudahkn segalanya..aamiin..