DARAH NIFAS ATAU DARAH PERIOD

Slm ibu2, sy bru ggur bulan lepas 26/10 usia kandungan 21week. Darah nifas dlm 12hari lps tu dah kering.. start 24/11 ada kluar spoting coklat 2hri Dan 27/11 ada kluar drah fresh blood tp x byk mcm first priod. Panty liner tu pn x full klu drah tu kuar. Kluar pla on off selang sehri kluar lps shari lg jd coklat blk. Soalan sy adaka drh yg kluar ini masih drh nifas atau priod? Trima ksih ibu2 yg sudi jwab ❤️

2 Balas

period. darah nifas keguguran dlm 14 hari sahaja. lebih dari tu kena rujuk pakar. jarak dari last darah nifas turun hingga 24/11 pun dah lebih 15 hari so dah kira period ya puan.

1y ago

Terima kasih sis🥰

period