Darah nifas

Assalam,, saya dah 43 hri berpantang.. sya nak tnya kenapa drh kluar merah2 balik, sedangkan sblm ni sy dah kluar cokelat2 cair2 dah ttbe kluar balik drh cm period.... sya pkai pad yg pling kcik tu pon cm penuh skit... tak sakit plak perut ke apr? Tu dikira darah nifas lagi ke sebb bru2 ni dah kluar cokelat2 dah.. mcm dah nak abes tu.... sp penah mcm sy... 😌

4 Balas

sy skrg tgh mcm ni, hritu dah wrna light brown yellowish dah. pastu 3/4 hri last ni, jd ad darah merah balik. lendir maroon mcm period tu kan. masih lg nifas awk, jgn risau, paling lama darah nifas smpai 60hri 😘😍 btw sy hri ke 48

Saya pom sama, ingat ada luka kt jahitan ke apa, sebelum ni darah yellowish hari ke 28 darah dh tk de 2 hari lepas tu start ada balik keluar merah dgn lendir mcm darah segar & tk bau busuk skrg hari ke 33

Saya pon sama now 41 hari berpantang tiba2 keluar balik darah merah taktau nk tanya siapa , ingtkn period or darah tk habis lagi 🤣 so normal jela eahh dia keluar balik dh

saya pun sama. hari ke 50 keluar darah merah mcm period balik. tapi harini hari ke 55 dah tukar warna coklat semula..