czer untuk kali ke3?

Skrg sy tgh preggy 37w.ank ke6.Sy dh dpt tarikh untuk Czer 18hb5 ni. Kali ni akn jd kali ke3 la sy bersalin secara Czer.sebelom ni ank no3 lhir secara czer sbb prem lpas 5thn sy preggy lgi.. special skit sbb sy preggy bby twin. Xde lg dlm fmily sy atau mertua yg ada sejarah kembar. Alhamdulillah tuhan bg rezeki tu untuk sy... Skrg bby twin girl sy dh umr 4thn lahir secara czer jgk.semalam pegi hstl ambk tarikh untuk czer. 17hb5 msuk wad dan 18hb5 czer.. Doc sarankan spaya sy ikat sbb sy dh czer nk msuk 3x.suami x izin kan.oh lupa ckp, ni preggy ank sulong untuk suami ke2.umr sy 32thn dan suami 26thn. Soalan sy,masih berisiko kah sy jikalau sy preggy lg lpas ne wlaupun sy mnjarakkan kehamilan nt.? Contoh untuk 6 7thn akn dtg?

czer untuk kali ke3?
10 Balas

Mcm sy pn preggy alhamdulillah dah 35w 3rd baby akan czer utk kali ke3 jg..dok sarankan suruh ikat lpas ni..tp dok ada bgtau klo tisu dalaman masi ok dorg takkan ikat tu dok bgtau la 😊..tp skg umur sy dah 37 so klu dok suruh ikat mmg sy nak jg la sb takuuut 😁 nak czer lg..

Better ikut saran doc..sbb b'risiko utk puan n baby sebab Saya prnh dgr nurse n doc nasihatkan psakit mcm puan jga sebab kes yg sma..sbaik2nya puan kena bncg n trngkan dekat suami sis..

Merancang keluarga banyak caranya.. Kalau taknak ikat pun takpe tapi xboleh leka. Suami isteri sama sama kena beringat. Lebih elok pakai kondom untuk lagi selamat.

Berisiko. Kerana dah bersalin secara czer 3x . Dikhuatiri jika preggy lgy dan msih kena czer akan mmbhayakan nyawa ibu dan bby.

ikut saranan doc pakar. ..sbb tak sama setiap org..ada org tu sbb luka perut ok semua boleh je lg nk mengandung...

Berisiko puan sbb tu doc sarankan puan ikat,.. Doc xkn suka2 suggest utk ikat melainkan ada risikonya

Ikut apa yg doctor ckp. Czer nie bkn macam bersalin normal. Apa yg terbaik itu yg doctor akan bgth.

tak boleh dah sis , sebab dah banyak kali czer bahayaa.

Better sis ikat .nanti beresiko ibu nanti .

Berisiko