Keputihan kuning

Skrg sy 16 weeks.. tadi lepas kencing rasa ada lendir.. try lap tgok lendir tu kekuningan.. tapi tak gatal2.. perlu ke terus ke KK pagi esok atau tunggu je appointment next week?

Keputihan kuning
11 Balas

normal, ada keputihan semasa hamil. tak normal kalau keputihan bertukar warna (kuning, hijau, etc), berbau dan gatal. next appointment boleh inform nurse kk. mungkin nurse bagi ubat insert. mcm sy keputihan bertukar warna kuning pekat. dn sy ada gbs & candida

10mo ago

both ni adalah berpunca dr keputihan. GBS - bakteria group B streptococcus boleh baca penerangan dr doctor imelda balchin pakar o&g ni https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02mYEgNcgqetHWr1yLQ7zy1hbZC3p7u1eL3Dvo9AiYBb1afhyNycdMN76znmmdxAENl&id=679746658&mibextid=Nif5oz candida - Kandidiasis merupakan jangkitan kulat yang disebabkan oleh sebarang jenis Candida (sejenis yis).

sy pun ada keputihan warna kuning mcm ni. tp x gatal dan x berbau. sy bgtahu dr pakar dia kata normal. dia x cek pun tp dia tgk result air kencing sy.. xtahula apa yg dia tgk. cuma dia kata kalau ada jngkitan result air kencing akan ada kacau bilau sikit.

Kalau tak silap saya normal kalau macam ni. Kecuali kalau ada darah atau spot warna lain, hijau ke coklat ke. So bagi saya, better tu tu ggu next appointment. Tapiiii, if keluar warna lain terus pergi ke klinik/hospital.

tunggu masa appointment je. nnti bgtau dr dia akan buat swab nk tengok ada gbs/tak . skrg makn yogurt & rajin tukar panties je. kalau saya selalu korek pakai cotton bud sbb tk selesa. lap kering lepas basuh

Nanti bgtau bila appointment klinik. Sbb biasa kalu keputihan byk time preggy, nnti mungkin depa akan buat test tgok sample keputihan guna mulut itik tu. as long tak kluaq darah xpa sis

kalau saya ,better tunggu je next appointment ...melainkan kalau ada keluar darah ...kena cepat ii pergi hospital ok

klau sy ni normal sis .. keputihan .asalkn takde rasa sakit n tkde kluar darah tk prlu risau sis .

10mo ago

keputihan yg bertukar warna adalah tak normal awak. boleh jadi ada jangkitan bakteria (gbs) ataupon jangkitan yeast (candida). effect gbs utk mak xde apa2. effect gbs utk baby ada. sekiranya bersalin normal, risiko baby nk kena jangkitan tu tinggi.

ikutkan normal je klu pregnant kluar keputihan...klu keputihan warna hijau baru g klinik

10mo ago

ada juga mommy yg detect gbs melalui kencing kotor

keputihan tu...MCM saya ada keputihan wrna ni jgk g KK ada gbs

Saya 25w pun kdang2 ada bila byk sgt jalan