Keputihan kuning normal ke?

Keputihan kuning bahaya tak kt baby? Saya dah 32 weeks pregnant, bru ii ni doc adalah kasi ubat insert kt vagina tu n ubat antibiotics, lps je ubat tu habis saya dapat keputihan balik tpi tkgatal pun , cuma lendir putih dan kekuningan kt spender, sy risau ada jangkitan je, next checkup bru nk tnye kt nurse, baby okay je active gerak , lgi active sngt ii, normal ke kluar keputihan kuning ni sblum bersalin?#ingintahu #seriusnanya #firstmom

4 Balas

Next appointment bagitahu semula dkt doc , kalau perlu nanti doc akan ambil sample utk detect kuman apa yg ada kat bawah . Kalau yis biasa xbhy utk baby tp kalau gbs bahaya

Kalau nurse dah check n ambik sampel bukan gbs, tu normal jela.. Kurangkan makanan dan minuman manis.. Sy dulu pun sampai bersalin keluar keputihan, tapi bukan gbs..

betul sis sy dah 35w always ada keputihan haritu skali je ada insert antibiotik tp doc dh ambik sample cuma xada apa2 lah yg berkait dgn gbs

kalau tak gatal tak berbau Tu normal sis.. sebab hormon..