Kerap migrain ketika second trimester

Skrg saya hamil 26 week. Dalam sebulan ni saya kerap migrain. Sakit sgt , tiba2 pening tp belah kiri kepala sahaja. Sakit sampai ke tengkuk. Masa trimester pertama x ada mual langsung. Normal ke migrain waktu second trimester?

5 Balas

Kalau blood pressure normal, ubat hanya boleh ambil pcm sahaja. Dan bykkan rest minum air putih. Tapi kalau worse case, muntah2 migrain smpi lemah jumpa doc, mintak advice. Nanti doc akan monitor dan kalau betul2 perlu akan dirujuk ke pakar o&g & neuro

sy 3rd trimister slalu migrain..sampai mnangis la sakitnye..bdan makin penat sis..sy pun xtaw pnyelesaian nye

Sama, smpai rasa nak resign je

Sama. Ingatkan stress kerja

I pun kena. Tahan je. 😒