Wajib minum susu ke?

skrg masuk 10 week. tapi sya masih tak boleh or lalu minum susu. perut tak sedap bila minum. ada cadangan ke utk ganti kalsium.

16 Balas

Kata doc...pkar pmknn pon ckp bnda yg sme..klo xmnum susu pon xper..lg2 org yg ade gdm... Cm sy.. Tp klo nk mnum ambik low fat...bukan full cream atau susu ibu mgndung sbb biasenya msty gula tggi.. Sy mnum bila rse nk mnum...tp byk mkn buah n syur... So far alhamdulillah...semua okay.. Boleh refer pd doc...

saya sebelum pregnant x boleh minum susu..jd cirit birit..alhamdulillah masa pregnant ni saya cuba minum enfamama..kena sejukkan..x de dah cirit birit..baby pun mcm faham je tu utk kebaikan dia

Cuba try susu rizqi Mamadil.. Sedap rase aiskrim.. Saya pun x suke susu.. Haha.. Tp Mamadil ni.. Amazing aww.. Fb & ig byk seller.. Cuba usha-usha dulu..

Kalau betul2 tak boleh minum susu kena mintak pil kalsium dkt doc. Kalau doc suruh beli sendiri, nanti tanya pil yg macam mana

Blh mkn pil kalsium..klu kurang kalsium dlm bdan..kaki blh jd kejang..sy mnum susu pom kejang je..nurse nshatkn mnum susu 2x shri

Kalau mcm saya minum yg susu kotak tu je.. Yg full cream.. Nurse cadang minum yg low fat mmg tk leh masuk..

X boleh mnum susu cuba mkn pil kalsium sy mkn jnis obical beli kt farmasi.

Sy awal2 prgnt minum suusu last2 muntah trok. Smpai skrg xble minum susu

Kalau awk tak boleh minum susu, awk kena bnyk mkn benda yg berkalsium..

Sy mkn pil calsium je sbb sy memng xleh telan susu or bau susu😅

4y ago

Sy beli kt farmasi je..sbb dh bgithu nurse dlu sbelum nk beli,dia katA bole je klo dh memng xleh minum susu..mse bli kt farmsi bgithu diorng yg awk pregnant nnti dia akn bgithu pil calsium mne yg baik😊