TAK BOLEH NAK MINUM SUSU?

Hi mommy semua.. uolss ada tak yg tak lalu n tak berselera minum susu time preggy.. sy tk boleh minum sbb lagi rasa mual n nak muntah.. mommy2 semua ganti dengan apa ye utk berikan kalsium yg mencukupi utk baby.

11 Balas

Masa awal preggy dulu memang takleh langsung minum susu even susu full cream goodday tu. lepas 5 bulan alhamdulillah dh boleh slow2 minum. Sekarang minum susu HL strawberry & fernleaf je.

Sy pon pd awl pregnant xbole nk mnum susu apa2 susu skali pon...tapi ad satu susu ni memng sy bole mnum sbb dy xbau susu or vannila melmpau sngt... Susu kambing

5y ago

Kedai jual jamu dgn kosmetik ad jual..xtau la kedai lain ad jgak ke xde ...tp sy biasa beli kat situ...☺️

Tukar jenama susu yg sis pakai or boleh cari susu yg berperisa😊 atau puj consume calcium tab.. boleh minta d tmpt berklinik..

Sama mcm saya. Skrg dh 27w3d still susu xboleh langsung telan 😣 tgh cari ubat tambh kalsium jgk ni

sy ank ketiga xbole telan susu sbb kerap sakit perut bila minum tp sis bole je minun fresh milk

Sy beli ye susu hl ke apa2 susu low fat.. minum sejuk².......

dulu saya makan supplement calcium dkt watsons jenama biolife

5y ago

sory sis. nk tnya 1 lagi.. sis start consume supplement tue dri baby brapa bulan ye.

Tukar la susu yg berperisa sis

Calcium pills

Cuba susu nesply