Complicated

Skrg dalam fasa early pregnancy. Emosi sangat mudah terganggu. Suami pula jenis tiap minggu nak balik rumah mak dia. Adik ipar jenis tak reti jaga mulut. Kita tengah fragile. Apa saya nak buat ni? 😭

8 Balas

Hahaha sama sis , saya pula sebab terlalu banyak kucing sedangkan saya alah kucing sampai hidung telinga jadi gatal and naik bintik2 . Saya jujur dengan suami saya yang saya tak selesa dengan rumah MIL saya sbb kucing berak merata and benda tu bahayakan baby saya . Alhamdulillah suami dengar . Cuba sis jujur dengan suami sis inshaAllah dia akan paham sbb kita kandungkan anak dia ❤️

need to slow talk dgn hubby. ibu preggy perlu sihat mental dan fizikal. ia berkait juga dgn after pregnant nti, kalau emosi xdijaga skrg, nti akn effect after bersalin. sy ade rujuk pakar psikologi atas sbb2 tertentu. dia nasihat kan, jauhkan diri dari semua toksik2 . ibu preggy lagi penting

buat macam aku buat ...tak payah dok balik...emosi ibu mengandung kena jaga ..aku kata dah...kalau nak gaduh dengan aku lepas aku bersalin bukan tak mau balik....sat gi balik buat masam muka tambah dosa hat dok ada. ....mulut aku pun tak ambil insurans lagi. ..

Allahu sis, Semoga tabah ja, kdg pekak kan telinga kalau balik kg. Kalau boleh bincang dgn hsbnd dalam 2 minggu tak balik kg kann. Insyallah bincang baik2, kalau prgnant ni sensitif sikit.

sabar sis, sy pun mcm tu jugak.. every weekend hasben sll balik rumah mak Dy & sy kat rumah mak sy, time pregnant ni rase nak emosi jer, baik berjauhan Ngan hasben haha

Sy pun ad knduri kt rmh mil, sy tk blk sbb snang emosi. Cpt terasa n morning sickness. Dduk rmh nenek belah sy. Pesan siap2 kt hsbnd, pndai2 fikir alasan haa. 🤣🤣

Cuba lepas ni bile adk ipar bukak mulut record. Tunjuk kat husb. Ckp lah nak balik ok je. Tapi mnx adk dia jage mulut. Emosi cepat terganggu.

xyah ikut. duduk rumah.

2y ago

Bercakap lebih senang dari buat. Suami siap letak syarat. “Kalau nak balik, balik dua2 sekali”. Saya tersangatlah ok utk duduk dirumah. Tapi tak utk suami. Tapi kalau tak bagi dia balik rumah mak dia. Nanti saya pulak berdosa. Tu tanggungjawab dia juga. Saya buntu. Tapi janganlah kecam saya. Saya sebaik mungkin nak buat yg trbaik.