Anda ada rutin skincare waktu hamil, Ibu?

Voice your Opinion
Ya, ada
Tidak

454 respon

17 Balas

Saya sebelum pregnant, kalau tak pakai skincare rasa mcm tak lengkap hidup 😅. Tapi since pregnant ni, malas betul nak pakai. Sunscreen pun pakai bila nak keluar rumah je. Kadang-2 risau jgakk kalau tak pakai skincare. Tapi Alhamdulillah, takde masalah jerawat yg teruk-2 padahal skin saya jenis prone acne. Syukur sangat skin saya bagi kerjasama time pregnant ni.

5mo ago

sama la dgn sy. sblom pregnant rajin pakai skincare, tp once da pregnant sy stop guna sbb tkot ingredients tak mesra pregnant mom.. sy guna pncuci muka je.. bila kua pakai cream sikit dgn lipstick je taknak bg muka pucat hehe.. nsib baik takde naik jerawat wlaupun sbnrnya sy acne prone.. cuma hormon sy mse pregnant ni dia naik jerawat badan.. so sy kena tukar body wash yg ssuai utk kulit sensitive n utk pregnant mom punya 😬

once da pregnant mmg sy guna pncuci muka yg bebas bahan bahaya utk kandungan.. sy guna products The Raw.. yg lain2 sy tak pakai.. nk pakai sunscreen risau bahaya utk baby.. sudahnya mmg tak pakai pape, alhamdulillah la kulit okay tak naik jerawat wlaupun sy ni acne prone punya skin..

sejak pregnant malasan betul nak tepek apa² kat muka. jerawat Subhanallah bermaharajalela di muka dan badan. orang asik duk tanya kenapa la muka mcm tu mcm kna gigit nyamuk. padahal dh tau kita alahan pregnant. sakit hati betul dgn mulut² lgutu. huhu.

Sy sblm preggy, mmg jenis pkai yg paling basic sj. At least ada sunscreen. Skrg ni, pcuci muka ja pkai dgn oil cleansing. Takut mau pkai yg lain2 produk 😰😰😰 ada gugel jga tgk apa ingredient yg xbole, tp sma juga, xbrni beli 😅😅😅

Kulit tak kusam cuma lately ni kerap naik jerawat. Sebelum ni saya bukanlah sejenis yg senang naik jerawat kecuali time period. Tp takpe. Enjoy the journey ✨️

dulu rajin tpi bila dh pregnant takut pula nk pakai skincare dgn makeup😢kusam and oily skin

waktu hujung2 pregnant kulit jd kusam betul kan😭.

5mo ago

Betul tu muka pun nmpk kusam je

apa rutin skincare.mksud sy produk skincare yg ssuai utk ibu hamil?

5mo ago

apa2 yg bebas bahan2 yg boleh bahayakn kandungan.. bole google bahan2 takleh digunakn utk pregnant mom..

Saya just pakai cuci muka Aiken Biru dan krim Aiken Biru je. hehe

Sama lah kulit kusam , mengelupas + gatal2 hmm sediyy