28 week masih songsang,

size besar sikit siapa ade pengalaman macam ni baby akan pusing balik tak?

12 Balas

Sy pun masa scan 28w doc kata songsang,tp ada masa utk baby pusing,harini dah 29w4d..xtau mcm mana nak detect kepala baby dah turun atau blm sbb nya, baby aktif sgt Alhamdulillah ,sy rasa gerakan dia kuat kiri kanan atas bawah😄

Sy masa 25week kepala atas 28week dia pusing elok kepala kt bawah 30weeks dia pusing kepala atas pulak 😂😂 Tggu apt next week nk tgok kedudukan baby semula.. de kata sblum 36week smpt lagi baby pusing semula

jauh g tu sis..ada masa lgi untuk bby akan berpusing sendiri ke bawah nnti..saya 33w2h pon kpla bby blom ke bawah lgik..tapi jngn risau doktor ckp bby akan berpusing sendiri nnti kpla ke bawah..😊

awal lagi masih boleh berpusing. saya pun masa 28 weeks scan songsang. saya buat senaman gym ball , alhamdulillah kepala baby dah kat bawah

2y ago

bolehh bolehh

sy scan 28 week pun doc ckap songsang smlm cek bby dh ke bwah 34weeks , sy msih solat mcm biasa , nk menggalakkan bby ke bwah

Insya Allah, boleh lg hingga 34 minggu. Teruskan banyak bersujud dan tidur mengiring ke kiri

2y ago

Boleh je jika selesa. Mengiring kiri ni bagus utk ibu hamil sbb lancarkan aliran darah bagi ibu hamil , elak / kurangkan sakit pinggang jika kepit sekali bantal di kaki, dan ikhtiar ibu utk kepala bayi ke bawah.

mcm mn pula ye klu uri masih di bawah 28 weeks ni, ada peluang tak ya nak naik 🥺🥺

cuba buat senaman siti mariam. sangkut kain batik n gayut2.. cari kat youtube..

Insyaallah sis boleh tu, banyakkan buat senaman untuk baby sonsang ☺️

blh lagi sis nti dh 34 weeks tu mesti baby di bwh