bertanya

Sis saya nak bertanya normal ke masa pregnant badan cepat panas senang berpeluh dengan kegatalan melanda?di bahagian breast

26 Balas

normal.. lagi2 musim panas ni..keliling breast pun timbul ruam, gatal dan jadi kering.. letak bio oil untuk kurangkan gatal.. nurse nasihatkan suruh mandi banyak kali dan kalau kat umah tak payah pakai baju dalam supaya tak berpeluh..

5y ago

adui tu la. . haha.. harap lah perangai pelik2 tu cepat berakhir 😂

Ye normal. Itu okay lah sis. Saya punya fatal satu badan dari kaki, perut, breast, tangan dgn leher. Dia punya mengenyam tu pergh. Mlm mlm panas dah mndi pun panas tambah pula dgn gatal. Mmg menangis tak dapat tidur 😭

5y ago

Samalaa kadang rimaskan garu sana sini

Saya baru 14w , panas dia mcm kene rasuk setan 😂aircond bukak pun sama , tetap rasa panas.. taktahu nk kateee.. peluh2 leher waktu tidooo.. tambah pulak skg double panas musim nye.. bersabar yeeee

normal, sy tengah mengalami perkara yg sma. rajin2 bersih kan nipple ye. klu rse gatal jgn over garu kuat2 , kang melecet😅 perkara yg puan lalu ni semua simptom2 prgnt😊.

5y ago

gosok2 manja je. rjin2 bersihkn dgn wet tissue. bole kurgkan gatal2.😘

Normal sis.. Sya tdo bawah aircond + kipas msh buka baju.. Pkai dalaman sja pun mash berpeluh.. Klu babb gtal jgn ckp.. Sya hbs gatal breast area n swlengkang paha...

Sy da msuk 3rd trimester ni mmg terase btul bahangnye...tmbah cuaca skrg panas.. Bergerak sikit aje..daa berpeluh..sblum ni biase..

sama la saya pun.. sampai blakang saya ni gatal", padahal shari mndi 4/5 kali 😐

normal...sy gatal ats belakang...sampai garu pun rase x puas..😏😂

Normal sis. Lg la bila dh trimester ke-3. Lencun baju. Mandi peluh

Normal sis. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻💕