scan kandungan usia 6weeks

Sis nk tnya sy scan kndungan 6 minggu tapi nampk kantungje apa mksudnya ya , saya risau , atau bru lagi? Minggu depan ckup 8minggu scan lgi utk tgok janin dalam kantung , memang mcm tu ke ? Sbb doc tu ckp slalu 6 minggu setengah org dh nmpk janin? Hummm risaunya saya .

25 Balas

Awal lagi tu

Sama. Sy lg scan masa 6weeks xnmpk apa2 pun. Kantung pun xnampak. Nak tunggu lg 2 minggu tu alahai seksanya. Kita dah risau. Yelah first baby. Alhamdulillah repeat scan time tu 8weeks. Dah nmpk kntung siap janin n heatbeat. InsyaAllah. Doa byk2 k

Btul tu sis, normal.. Sy scan 10 week bru nmpk bby kcik dlm kantung tu.. Hihi

Jangan risau sis. Sy 6 minggu lebih tak nampak kantung,tak nampak apa² pun lagi. Bila scan semula 10 minggu lebih, Alhamdulillah. Baru nampak semua,baby & dengar jantung baby ☺

Still early