Adakah anda buat kajian berapa banyak anda perlu simpan untuk bersara?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

4306 respon

12 Balas

Mmg buat Simpanan since bujang lgi masa hbis skolh.. Sbb msa tu smbung blajar pon smbil kje sbb xnk terikat Mna2 hutang.. Dri situ dh blajar hidup ssh N struggle simpan duit untuk catu duit blajar, duit mkn N kperluan diri.. Mmg hidup susah msa tu tpi alhmdulillah xterbeban di masa akn dtg..buat Simpanan yg sma msa dh kwin.. Buat kira2 Simpanan untuk ank untuk tempoh dia mmbesar bgi pendidikan, blnja, perubatan.. Sma jugak untuk suami, sya kira saving Wajib ada Sebelum dia bersara Skurang2nya bila kena bersara or ada Ap2 masalah diusia yg msih muda kita ada backup.. Doakn sgalanya dipermudahkan ❤️

emas pon sesuai sbb kalis inflasi. simpan emas ssuai utk jngka pnjng. yg rmai xtau lg ialah potensi silver. yg kne better simpan 10-20 thun. silver tgh undervalue lg. sesuai beli skrg 👉nakdinar.com/cheain22/gap

Tak buat kajian atau kira2 lagi...tapi setiap bulan auto debit ASB untuk sebarang bentuk kecemasan dengan harapan boleh guna dihari tua

ya. saya ada sedikit simpanan epf, asb dan public mutual walau saya tak ada simpanan emas seperti kwn2 sy

Ya... Sbb tu klau ade rezeki kje lah... Kwsp tu penting utk hari tua

Perlu sangat² bla zaman sekarang serba bnda naik harga.

saya serah semua ke isteri😁

Not really bak kata husben sy😅

suami buat kira2. kite ikut je

simpanan itu penting.