Usia Janin Berbeza 2 minggu dari scan

Siapa yang pernah alami mcm sy? Masa scan 6 minggu, ukuran di scan sama dengan minggu. Tapi saya baru checkup utk 8 minggu, tapi saiz janin masih 6 minggu beberapa hari. Ada potensi ke untuk baby membesar ikut usia sebenar?

4 Balas

Sy sis. Scan masa 8minggu, scan bru 6minggu lebih. Insyallah dia akan membesar ikut usia sebenar. Nnti repeat scan lepas 2minggu utk tgk ada ke tak progession..

11mo ago

Hujung mggu ni bru sy pi scan sis sekali decide due date.. Sy pernah baca, biasanya 12minggu bru dia seiring umur sebenar. Yg penting ada nmpk janin & heartbeat, mksudnya ada progession. Klu umurnya masi jg x ikut last period, maybe ovulation tu yg lambat. Be positive ya ☺️

sama.. smlm ikut kalender dah 7w2d, bile scan 6w4d besa dlm 5 hari

Kita same sis :( Moga yg baik2 saja utk kita dan baby, aamiin..

11mo ago

sama lah. sy ikut kiraan 9 minggu tp scan 7 minggu. dr ckp, kte ikut yg scan. mungkin ovulation lambat, jd tak ikut dr first day last period.

50/50. nnti repeat scan after 2w.