Injection Depo (Perancangan Keluarga)

Siapa yang mumy2 disini mengambil suntikan depo? Saya sudah 2 tahun mengambil suntikan tersebut. Boleh share pengalaman dan adakah anda ada kesan sampingan? Boleh share kebaikan dan keburukan Injection Depo?

2 Balas

Saya amik selama 2thun alhumdulillah xde apa2 effect. Actually doc dh explain sblum ambil mna2 family planning. Sy mmg planing utk pregnant smla slpas dua thun. Lpas stop depo 3blan period mcm biasa then positive pregnant. Alhumdulillah as long as u follow checkup and appointments Di klinik mmg xda apa2 mslah. Skrg dh prgnat 6month. Apa pn lbh baik bcng ngn doc atau nurse mse kite ada appointment. Jgn malu bertnya

Sy baru 3x ccuk.. 3bulan skli. Sy ad share di wall sy.. klau sudi..boleh singgah bca 😊

4y ago

Kalau saya dibahagian punggungs.