obimin

Siapa tahu cara makan obimin dgn betul

43 Balas

Cara makan obimin yang betul : -Obimin kena makan sejam sebelum atau selepas makan. Senangnya, kena ambil time perut kosong. Tak boleh makan time nak dekat-dekat makan nasi atau pun sejurus lepas makan nasi. -Dalam tempoh 3 jam selepas makan obimin, dilarang minum milo, susu, teh, kopi. Hanya boleh minum air masak atau minuman berjus. Kalau tak makan dengan cara yang betul, sia-sia sahaja kita telan sebab dia akan matikan zat dalam obimin tu dan baby pun tak dapat apa-apa nutrien.

Sebelum ni saya pun tak tahu cara makan obimin ni sis. Saya tempoh hari hb saya kurang, saya pun amalkannya. Tapi bila dah okay, biasalah kadang-kadang tak ngelat ambil.. huhu sampai ke angka 11 sis. Dalam hati dah risau takut kena pen merah.. Mulai hari tu saya telan tiap-tiap hari sebelum makan makanan berat, dan taknak dah hb kembali naik

Cara makan obimin yang betul: 1. Makan obimin 2-3 jam selepas makan atau 30 minit bfore makan 2. Seeloknya makan ubat obimin masa perut kosong 3. Boleh ambil bila bila, pagi ke petang ke ikut la Ni cara makan obimin yang betul yang saya tahu lah sebab ada baca dekat article dulu

12mo ago

biasa dgr mcam ni, tpi misi kat kk ckap lain, kena ada isi perut utk mkan obimin, saya dah keliru dah.. sbb anak prtama sya amal mcam sis buat tu

Cara makan obimin dengan betul adalah elakkan minuman berkafein sis. Ramai sebenarnya tak tahu pasal pantang larang ni. Tak kisah la you nak telan on what time, tapi elakkan dari ambil makanan berat dalam tempoh 3 jam tu. Kalau nak kunyah snek pun boleh je tapi ambil sikit. kadang baby dalam perut menendang bila lapar kn huhu

Tempoh hari saya ada tanya cara makan obimin dengan betul. Dia cakap tak kisah sebelum atau selepas makan, tapi make sure tempoh 3 jam . Maknanya kalau sis nak ambil, ambil lah 3 jam sebelum makan atau selepas waktu makan. Pastu saya sendiri pun tak da ambil makanan berat untuk elakkan nutrisi dia hilang

Cara makan obimin dengan betul adalah elakkan minuman berkafein sis. Ramai sebenarnya tak tahu pasal pantang larang ni. Tak kisah la you nak telan on what time, tapi elakkan dari ambil makanan berat dalam tempoh 3 jam tu. Kalau nak kunyah snek pun boleh je tapi ambil sikit. kadang baby dalam perut menendang bila lapar kn huhu

Sorry lah sis. Saya tak pernah pula tahu cara makan ubat obimin ni. Sebab sepanjang kehamilan pun, saya just makan asid folik, ambil buah-buahan serta sayuran. Bagi saya yang tu pun dah lengkap untuk kekalkan nilai hB, yang penting makan biar berpada-pada. Elak makan untuk dua orang n tak ingat dunia, hehe